Lokasyon
Adalet Mah. Manas Bulv. No:39 Folkart Towers B Kule Kat:32/3201.
İzmir / Türkiye
Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisine seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Amerika Vize İşlemleri prosedürüne uygun olarak Amerika vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Umuma Mahsus, Hususi, Hizmet, Diplomatik Pasaport sahibi vatandaşların tümü vize sahibi olma zorunluluğuna tabi tutulmaktadır. T.C. vatandaşları ve Türkiye'de uzun süreli ikamet izni (oturum izni) bulunan yabancı ülke vatandaşlarının vize işlemleri için Amerika Ankara Büyükelçiliği veya Amerika İstanbul Başkonsolosluğuna vize müracaat etmeleri gerekmektedir.
Amerika vize işlemleri için ABD sınırları içerisine seyahat edecek kişilerin Amerika Göçmen Olmayan Vize statüsünde başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Amerika Göçmen Olmayan Vize türleri dahilinde Amerika Konsolosluğu başvuru sahiplerine ABD ülke sınırları içerisine ziyaret, eğitim veya çalışma amacı ile kısa süreli ikamet etme hakkı tanımaktadır.
Amerika Vize İşlemleri / Vize Kategorileri
Amerika Vize kategorileri başvuru sahibinin seyahat amacına uygun olarak farklılık göstermektedir. Diplomatik ve Resmi Vize, Turistik Vize, Ticari Vize, Transit Vizesi, Öğrenci ve Değişim Programı Vizesi, Geçici (kısa süreli) Çalışma Vizesi gibi vize kategorileri bulunmaktadır. Başvuru aşamasında vize türü ve başvuru sahibinin yaşı farketmezin DS-160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formu doldurulması zorunluluğu bulunmaktadır. Amerika vize işlemlerinin seyahat başlangıç tarihinden en az 6 ila 8 hafta kadar önce başlatılması gerekmektedir.
Amerika Turistik, Ticari ve Transit Vize
B-1/B-2 Turistik veya Ticari Amaçlı Ziyaretçi Vizesi
Amerika Birleşik Devleti sınırları içerisine turistik gezi veya ticari nedenlerle kısa süreliğine seyahat edecek kişilerin başvurması gereken vize türüdür. B1/B2 Ziyaretçi Vizesi ile ABD'ye turizm, aile/arkadaş ziyareti, mesleki toplantı/konferans, kısa süreli dil okulu/yaz kampı gibi amaçlar doğrultusunda seyahat edilebilmektedir.
B-1 Ticari Amaçlı Ziyaretçi Vizesi
Amerika ülke sınırları içerisine mesleki toplantı, konferans veya fuar gibi ticari amaçlarla kısa süreli seyahat gerçekleştirecek vatandaşların başvuru yapması gereken vize türüdür.
B-1 Ev Hizmetleri Ziyaretçi Vizesi
ABD kısa süreli seyahatini ev içi hizmetleri amacı ile gerçekleştirecek kişilerin başvurması gereken göçmen olmayan vize türüdür.
B-2 Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Vizesi
Amerika seyahatini tıbbi tedavi amacı doğrultusunda gerçekleştirecek olan kişilerin başvurması gereken kısa süreli ikamet izni sunan vize türüdür.
C Transit Vizesi
Amerika sınırları içerisine uçak ve gemiye katılmak amacıyla seyahat edecek mürettebat üyesi kişilerin başvurması gereken göçmen olmayan vize türüdür. ABD haricinde olan iki ülke arasındaki seyahatin Amerika bağlantılı olarak gerçekleşecek olması halinde başvurulması gerekmektedir.
D, C1/D Mürettebat Vizesi
Gemi veya Amerika sınırları içerisinde uluslararası havalimanlarında çalışan kişilere uygun olarak tahsis edilen göçmen olmayan vize türüdür.
E1/E2 Yatırımcı Vizesi
E1/E2 Yatırımcı Vizesi veya Ticari Anlaşmalı Tüccar Vizesi, Amerika ile sefer ve ticaret anlaşması olan bir ülkenin vatandaşı olarak teknoloji, hizmet veya ticaret dahilinde görev alan kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Ticaret, yatırım yapılan kuruluşun faaliyetlerini yönetmek, geliştirmek veya sermaye yatırımı yapmak amacı ile Amerika seyahati gerçekleştirecek kişilere uygun olarak tahsis edilmektedir.
E3 Avustralya Özel İşçi Vizesi
ABD'ye uzmanlık gerektiren bir iş dahilinde kısa süreli çalışma amacı ile seyahat edecek Avustralya vatandaşlarının başvurması gereken vize türüdür.
I Basın Mensubu Vizesi
Amerika seyahatini muhabir, film ekibi, editör vb. meslekler dahilinde gerçekleştirecek olan yabancı vize temsilcisi basın mensuplarına tahsis edilen göçmen olmayan vize türüdür. Basın Mensubu Vizesi sahibi olabilmek için güncel olaylar veya spor etkinlikleri ile haber toplama gibi amaçlara hizmet edilmesi gerekmektedir.
Amerika Öğrenci ve Değişim Programı Vizesi
F1, F2 Öğrenci Vizeleri
Amerika seyahatlerini akademik eğitim dahilinde veya uzun süreli dil eğitimi amacı ile gerçekleştirecek öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür.
J1, J2 Değişim Programı Vizeleri
Amerika sınırları içerisindeki değişim programlarına katılması onaylanan kişilere uygun olarak tahsis edilen göçmen olmayan vize türüdür.
M1, M2 Mesleki Eğitim Vizeleri
Amerika ülke sınırları içerisine akademik olmayan mesleki eğitim veya dil eğitimi amacı ile eyahat edecek kişilere uygun olarak tahsis edilen vize türüdür.
Amerika Kısa Süreli Çalışma Vizesi
Diğer Vize Kategorileri
Amerika Vize İşlemleri DS-160 Formu
Amerika Büyükelçiliği veya Amerika Konsolosluklarına Göçmen Olmayan Vize başvuru aşamasında başvuru sahiplerinin Amerika DS 160 Başvuru Formu doldurmaları gerekmektedir. Başvuru formunun randevu tarihinin en az 3 iş günü öncesinde online ortamda ve doğru bilgiler ekseninde eksiksiz olarak doldurulması zorunluluğu bulunmaktadır. Belirlenen şartları yerine getirmeyen kişilerin Amerika Büyükelçiliği veya Konsolosluklarına gerçekleştirmiş oldukları vize başvuruları kabul edilmemektedir. Başvuru sahiplerinin herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşmaları halinde yeni bir randevu almaları gerekmektedir.
Amerika DS 160 Formu doldurulması aşamasında başvuru sahibine ait fotoğrafın dijital olarak yüklenmesi gerekmektedir. Fotoğraf boyut ve içeriğinin Amerika vize işlemleri prosedürüne uygun olması zorunluluğu bulunmaktadır. Konsolosluk vize sistemine Amerika Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olan kriterlere uygun olmayan fotoğrafların yüklenmesi işlem süresinin uzamasına neden olmaktadır. Başvuru formu içerisine eklenecek fotoğrafın son 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir. Başvuru sahibinin daha önceki vizelerinde kullanmış olduğu fotoğraf geçerli olmamaktadır.
Amerika DS 160 Vize Başvuru Formu doldurulması aşamasında bir kopyasının sabit diske kaydedilmesi her aşamada kaydetme işleminin tekrarlanması gerekmektedir. Form doldurma sırasında 20 dakikadan uzun süre işlemin durdurulması halinde oturumun kendini kapatması nedeniyle girilen tüm bilgiler silinmektedir. Amerika vize işlemleri dahilinde DS-160 formunun sistem üzerinden Amerika Konsolosluğu'na gönderilmesi halinde başvuru işlemi gerçekleştirilmiş olmaktadır. Başvuru formunun doğru ve eksiksiz olarak doldurulmamış olması, doğru vize türünün seçilmemesi Amerika Konsolosluğu yetkililerinin vize randevusu sırasında başvuruyu ret ile sonuçlandırmalarına neden olmaktadır.
Önemli Not:
DS-160 Başvuru Formu doldurulması aşamasında bilgilere dair değişiklik elektronik imza atılmadan ve Amerika Konsolosluğu'na gönderilmeden önce yapılabilmektedir. Başvuru formunda yer alan bilgilerin imzala ve gönder butonuna tıklamadan önce doğru ve eksiksiz olarak girildiğine emin olunması gerekmektedir. DS-160 formu doldurulması son aşamasında Sign Application (Formu İmzalayın) butonu aracılığı ile başvuru sahibinin formu imzalaması gerekmektedir. Formun imzalanmaması başvurunun sonuçlandırılmamış olarak kabul edilmesine neden olmaktadır.
Amerika Konsolosluğu Vize Randevusu Alımı
Amerika vize işlemleri dahilinde vize randevusu alma işlemini gerçekleştirmeden önce Amerika Konsolosluğu resmi web sitesi üzerinden DS-160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formunun doldurulması gerekmektedir. Amerika DS 160 başvuru formunun gerçeğe uygun bilgilerle eksiksiz olarak doldurulmuş olmasının ardından barkod yer alan onay sayfasının kağıt ortamına aktarılması gerekmektedir. Amerika vizesi başvuru işlemleri ilk bölümünün tamamlanabilmesi için başvuru sahiplerinin resmi web sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda vize randevusu almaları gerekmektedir. İnternet erişiminin mümkün olmadığı durumlarda başvuru sahipleri hafta içi Pazartesi-Cuma günleri, 07:00-19:00 saatleri arası Vize Bilgi Servisi telefon numarası aracılığı ile randevu alabilmektedir.
Amerika vize randevusu için Amerika Konsolosluğu resmi web sayfası sağ üst köşesinde yer alan Hesap Oluştur bölümünden başvuru sahibinin pasaport numarasını, doğum tarihini, uyruğunu ve talep edilen diğer bilgileri girerek hesap oluşturması gerekmektedir. ABD sınırları içerisine gerçekleştirilecek seyahatin amacına uygun olan vize türünün seçilmesinin ardından başvuru sahibine ait kimlik bilgileri istenmektedir. Bir sonraki adımda pasaportun teslim edilmesi istendiği PTT şubesi seçilmektedir. Amerika vize ücreti ödeme şeklinin seçilmesinin ardından vize randevu tarih ve saat seçeneklerine ulaşılmaktadır. Başvuru sahibine uygun olan randevu tarih ve saatinin onaylanmasının ardından randevu alma işlemi tamamlanmış olmaktadır.
Önemli Not:
Amerika Konsolosluğu yetkilileri ile gerçekleşecek olan vize mülakatı randevusuna giderken seyahat amacına uygun gerekli evrakların hazır olarak başvuru sahibinin yanında olması gerekmektedir. Gerekli evraklar arasında barkodlu onay sayfasının da olması zorunluluğu bulunmaktadır.
Amerika Vize İşlemleri Vize Mülakatı
Amerika Konsolosluğu yetkilileri vize mülakatını başvuru sahibi ile Türkçe ve İngilizce olarak yapmaktadır. Vize mülakatı önce başvuru sahibinin parmak izi kaydı alınmaktadır. Parmak izi kaydı alımı DS 160 formu içerisinde yer alan sorulara doğru cevaplar verilmiş olduğu ve mülakat sırasında doğru cevaplar verileceği teyidinin alınması anlamına gelmektedir. Amerika vize işlemleri için başvuru sahiplerinin Amerik Birleşik Devletleri ve Türkiye Cumhuriyeti resmi tatillerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.
Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisine eğitim amacı ile seyahat edecek kişilerin Amerika Öğrenci Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Amerika Öğrenci Vizesi İşlemleri için seyahat amacına uygun olarak eğitim görülecek kurs/okul belirlenmesinin ardından Amerika F1 Vizesi veya Amerika M1 Vizesi başvurusu yapılmaktadır.
Amerika sınırları içerisinde bir üniversite, kolej, lise, özel ilkokul, ruhban okulu, konservatuar, dil eğitimi programı veya diğer akademik kurumlardan birine kayıt olarak eğitim alacak kişilerin Amerika F1 Öğrenci Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir.
ABD ülke sınırlarında dahilinde dil eğitim programı haricindeki mesleki eğitim veya tanınmış akademik olmayan kurumlara kayıt olarak eğitim görmek isteyen kişilerin Amerika M1 Öğrenci Vizesi (Mesleki Değişim) sahibi olmaları gerekmektedir. Akademik sertifika veya lisans eğitimine yönelik olmayan kısa süreli rekreasyonel kurs katılımı nedeniyle Amerika seyahati gerçekleştirecek kişilerin ise Amerika Ziyaretçi Vizesi (B) sahibi olmaları talep edilmektedir.
Amerika Öğrenci Vizesi İşlemleri - F1 ve M1 Öğrenci Vizeleri
Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde eğitim almak istenilen okula kabul olunması halinde Öğrenci ve Değişim Ziyaretçi Bilgileri Sistemi'ne (SEVIS) kayıt olunmaktadır. Amerika Öğrenci Vizesi İşlemleri için Amerika Konsolosluğu görüşmesine gidildiğinde Amerika vizesi için gerekli evrakları başvuru sahibinin eksiksiz olarak yanında bulundurması gerekmektedir. Amerika Konsolosluğu görüşmesine giderken ayrıca SEVIS ücretinin ödendiğini gösteren makbuz ve ABD sınırları içerisindeki kayıt olunan okuldan alınmış bir I-20 Formu belgelerinin de başvuru sahibinin yanında getirmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Amerika eğitimi sırasında başvuru sahibinin eş ve çocuklarının da seyahat edecek olması halinde bireysel I-20 formlarına sahip olmaları gerekmektedir.
Amerika Öğrenci Vizesi İşlemleri için Amerika Büyükelçiliği ve Amerika Konsoloslukları F1 ve M1 Öğrenci Vizesi başvurularını eğitim kurumuna kayıt olunan tarihin en fazla 120 gün öncesine kadar kabul etmektedir. Başvuru sahibinin sahip olduğu I-120 formu içerisinde belirtilen eğitim başlangıç veya kayıt tarihine 120 günden daha uzun süre olması halinde başvuru işlemi yapıldı ise başvuru konsolosluk tarafından beklemeye alınmaktadır.
Amerika F1 Vizesi ve M1 Amerika Vizesi sahibi öğrencilerin eğitim görülen kampüs dışında çalışacak olmaları halinde çalışmaya başlamadan önce okul yetkililerinden izin almaları gerekmektedir. Ayrıca çalışılacak olan işin mutlaka eğitim alınan alan ile ilgili olması zorunluluğu bulunmaktadır.
Amerika Öğrenci Vizesi herhangi bir nedenden dolayı iptal edilmediği sürece geçerliliğini korumaktadır. İçerisinde öğrenci vizesi bulunan pasaport süresinin sona ermesi halinde geçerli öğrenci vizesi ve yeni pasaport ile ABD sınırları içerisine seyahat edilebilmektedir.
Amerika J1 Değişim Programı Vizesi
Amerika J1 Vizesi ile eğitim ve kültürel amaçlar dahilinde Amerika sınırları içerisine seyahat edebilmek için öncelikle değişim programlarından birine kabul olunması ve belirlenmiş olan bir sponsor aracılığı ile vize başvurusunda bulunulması şartı aranmaktadır. Başvuru sahibinin katılmak istediği değişim programına kabul edilmesi halinde Öğrenci ve Değişim Ziyaretçi Bilgiler Sistemi'ne (SEVIS) kayıt olması ve SEVIS I-90 ücretini ödemesi gerekmektedir.
Amerika J1 vize başvurusunun Amerika Konsolosluğu tarafından onaylanmasının ardından Amerika sınırları içerisine seyahat edilebilen en erken tarih kabul olunan değişim programı başlangıç tarihinin en fazla 30 gün öncesidir. Amerika J1 Değişim Programı dahilinde alınan eğitim sona erdikten sonra 30 günlük ülkede ayrılma süresi verilmektedir. Belirtilen süre sona ermeden ABD sınırları içerisinden çıkış yapılması gerekmektedir.
Amerika J1 Vizesi Değişim Programları
Au Pair Programı
Au Pair Programı dahilinde J1 Vizesi sahibi olan kişiler ABD sınırları içerisinde ABD vatandaşı olan bir aile ile birlikte yaşayarak eğitimlerine devam ederken bir yandan da çocuk bakımı işini üstlenmektedirler. Au Pair programına katılacak kişilerin 18-26 yaşları arasında olması, yeterli seviyede İngilizce bilgisine sahip, en az lise mezunu ve programa katılımını önleyecek herhangi bir engeli olmaması şartı aranmaktadır. Au Pair programı dahilinde 12 ay boyunca ABD sınırları içerisinde ikamet edilebilmektedir. Belirtilen sürenin 6 ay, 9 ay veya 12 ay daha uzatılabilmesi mümkündür.
Kısa Vadeli Akademisyen Değişimi Programı
Profesör, araştırma görevlisi veya benzer eğitim ve tecrübeye sahip olan kişilerin müze, araştırma kurumu, kütüphane danışmanlığı veya akademik kurumlarda kısa süreli eğitim verebilmesi için hazırlanmış bir programdır. Kısa Vadeli Akademisyen Değişim Programı Amerika sınırları içerisinde 6 ay ikamet etme hakkı tanımaktadır. Belirtilen sürenin uzatılması veya kategori değişikliği yapılması mümkün değildir.
Kamp Danışmanı Programı
Kamp Danışmanı programı dahilinde lise eğitimini tamamlamış öğrenciler ve genç çalışanlar kamp ortamlarında çalışmak üzere Amerika sınırları içerisine seyahat edebilmektedir. Programa katılabilmek için lise eğitimini tamamlamış öğrenciler ve genç çalışanların yeterli seviyede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.
Uzman Değişim Programı
Özel bir alan veya konuda uzman olan kişilerin, sahip oldukları yetenekleri Amerikalı uzmanlar ile paylaşması ve bilgi alışverişinde bulunmaları amacı ile hazırlanan programın süresi 1 yıl olarak belirlenmiştir.
Hükümet Ziyareti Programı
Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisindeki federal, eyalet veya yerel yönetim kurumlarında yer alan Amerikalı meslektaşları ile görüşmek isteyen seçkin ve uluslararası kişiler Hükümet Ziyareti Programı dahilinde Amerika seyahatlerini gerçekleştirebilirler.
Üniversite Öğrencileri Değişim Programı
Üniversite öğrencileri Değişim programı dahilinde öğrenciler Amerika sınırları içerisinde yer alan lise sonrası akademik eğitim kurumlarında eğitim alabilmektedir. Ayrıca üniversite öğrencileri bu program dahilinde devam etmiş oldukları lisans programlarının bir parçası olarak ABD sınırları içerisinde staj yapabilmektedir. Üniversite Öğrencileri Değişim Programı süresi en fazla 24 ay olarak belirlenmiştir. Üniversite öğrencisi program katılımcıları kabul edildikleri okulun yurtlarında kalabilmekte ve yarı zamanlı olarak çalışabilmektedir.
Staj Programı
Amerika Öğrenci Vizesi İşlemleri dahilinde Amerika J1 vizesi sahibi olarak staj programına katılacak kişilerin bir lisans programına devam ediyor olması veya mezuniyet tarihleri üzerinden 12 aydan daha kısa süre geçmiş olması şartı aranmaktadır.
Lise Öğrencisi Değişim Programı
Lise öğrenimi devam eden öğrenciler Lise Öğrencisi Değişim Programına katılarak Amerika sınırları içerisindeki bir lise görebilmekte ve Amerikalı bir yanında veya yatılı bir okulda kalabilmektedir. Lise öğrencisi değişim programına katılacak öğrencilerin 15-18 yaş aralığında olması gerekmektedir.
Work and Travel
Work and Travel Programı ile üniversite ilk yarıyılı tamamlamış öğrenciler yaz tatili süresi boyunca Amerika sınırları içerisinde bir dönem tam zamanlı olarak çalışarak bir dönem de tatil yapabilmektedir. Work and Travel programına katılacak üniversite öğrencilerinin iletişim kurabilecekleri kadar İngilizce bilmeleri şartı aranmaktadır.
Doktor Değişim Programı
Doktor Değişim Programı içeriğine uyum sağlayabilecek kadar eğitim görmüş ve İngilizce bilen doktorlar ABD sınırları içerisindeki tıp eğitimi programlarına dahil olabilmekte ve tıp okullarında eğitim görebilmektedir.
Öğretmen Değişim Programı
İlk ve orta dereceli okullarda öğretmenlik yapan kişiler Amerika J1 vizesi sahibi olarak Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde akredite edilmiş aynı dereceli okullarda öğretmenlik yapabilmektedir. Öğretmen Değişim Programına başvuran öğretmenlerin İngilizce yeterliliğine sahip olmaları, başvuru aşamasında görevlerine devam etmeleri veya en az 2 yıllık öğretmenlik tecrübesine sahip olmaları koşulları bulunmaktadır. Öğretmen Değişim Programı süresi 3 yıl olarak belirlenmiştir ve 1 veya 2 yıl uzatılmaları söz konusu olabilmektedir.
Profesör ve Araştırma Görevlisi Değişim Programı
Profesörler ve Araştırma Görevlileri hazırlanan değişim programına katılarak Amerika sınırları içerisinde yer alan akademik kurumlarda görev alabilmektedir. Program katılımcılarının İngilizce yeterliliklerini kanıtlamaları ve son 24 ay içerisinde bu programa katılmış olmamaları şartları aranmaktadır.
Staj Eğitim Değişim Programı
Staj Eğitim Değişim Programı ile lise öğrenimini tamamladıktan sonra en az 1 yıl iş tecrübesi edinen kişiler veya staj eğitimi almak istedikleri iş alanı içerisinde en az 5 yıllık iş tecrübesi sahibi olan kişiler program dahilinde izin verilen kategorilerden birini seçerek ABD sınırları içerisinde iş uygulamaları konusunda eğitim alabilmekte ve çalışabilmektedir.
Amerika Öğrenci Vizesi İşlemleri Gerekli Evrakları
Amerika Öğrenci Vizesi İşlemleri
Amerika F2 - M2- J2 Öğrenci Ailesi Vizeleri
Amerika Öğrenci Vizesi İşlemleri dahilinde Amerika F1 vizesi veya M1 vizesi ile Amerika'da bir okula kayıt olarak veya J1 vizesi ile bir değişim programına katılarak Amerika sınırları içerisine eğitim ya da çalışma amacı ile seyahat eden kişilerin eş ve 21 yaşından küçük olmayan çocukları asıl vize sahibinin vizesine göre F2, M2 veya J2 vizesi alarak Amerika'da ikamet edebilmektedir.
F1, M1 veya J1 vizesi sahibi öğrencinin eş ve çocuklarından SEVIS ücreti ödemeleri talep edilmez ancak Amerika seyahati gerçekleştirecek eş ve çocuklar için ayrı ayrı I-20 formu doldurulması gerekmektedir. Asıl vize sahibi olan öğrenci eşinin evliliklerini kanıtlayacak belgeleri ibraz etmesi talep edilebilmektedir. Öğrenci vizesi sahibinin küçük çocuklarının da ABD sınırları içerisinde okullara gitmesin izin verilmektedir. Öğrenci Vizeleri ve Değişim Vizeleri ile ilgili ücretler Amerika vize ücretleri dahilinde konsolosluktan tarafından belirlenmekte ve dönemsel olarak güncellenmektedir
Önemli Not: Öğrenci ve Değişim Ziyaretçisi, Au Pair Programı, Lise Öğrencisi Değişim Programı, Kamp Danışmanı Programı veya Work and Travel Programı dahilinde Amerika J1 Vizesi sahibi olan kişinin eş ve çocukları J2 vizesi başvurusunda bulunamaz.
Amerika F2 - M2 - J2 Vizeleri Gerekli Evrakları
Amerika Öğrenci Vizesi İşlemleri - Sıkça Sorulan Sorular
Dil eğitimi için Amerika öğrenci vizesi gerekiyor mu yoksa kısa süreli vize ile seyahat etmek mümkün mü?
Amerika seyahatinin üniversite,lise, kolej, ilkokul, dil eğitimi gibi nedenler doğrultusunda akademik kurumlara kayıt yaptırarak eğitim alınacak olması durumunda öğrenci vize gerekmektedir. Bu nedenle başvuru sahiplerinin seyahatleri öncesinde Amerika F1 Öğrenci Vizesi başvurusunda bulunmaları ve vize taleplerinin onaylanmasının ardından ülke sınırları içerisine giriş yapmaları gerekmektedir.
Amerika erasmus vizesi başvurusu nasıl yapılır?
Ülkeler arası Öğrenci Değişim Programı (Erasmus Programı) her ülkenin dahil olduğu bir program değildir. Amerika Birleşik Devletleri Erasmus Programı dahilinde bulunan ülkeler arasında yer almamaktadır. Bu nedenle Amerika Erasmus Vizesi sıkça sorulan sorular arasında bulunmasına rağmen geçerli vize türleri arasında bulunmamaktadır.
Amerika dil okulu vize ile ne kadar süre ikamet edilir?
Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisine dil eğitimi programları nedeniyle seyahat edilecek olması halinde sahip olunması gereken vize türü eğitimin süresine göre değişiklik göstermektedir. Dil eğitimi programının 3 aydan kısa sürecek olması halinde Amerika B1/B2 Turist Vizesi ile seyahat gerçekleştirilebilmektedir. Eğitimin 3 aydan daha uzun sürecek olması durumunda Amerika F1 Öğrenci Vizesi başvurusunda bulunulması gerekmektedir.
Amerika vizesi için muvafakatname hangi durumlarda gerekmektedir?
Amerika sınırları içerisine 18 yaşını doldurmadan seyahat edecek kişilerin ebeveynlerinin iznini gösteren noter onaylı muvafakatname ile vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Öğrenci vizesi, turistik vize gibi başvurularda başvuru sahibinin 18 yaşından küçük olması ve yalnız seyahat edecek olması durumunda muvafakatname sunulması zorunluluğu bulunmaktadır.
Amerika öğrenci vizesi için gerekli evraklar nelerdir?
Amerika öğrenci vizesine başvuru işlemlerinde Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, seyahat bitiş tarihinden sonra belirtilen süre kadar geçerli olacak pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf belgelerinin ibraz edilmesi zorunludur. Vize Başvuru Formu, Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, Vize Talep Dilekçesi, Transkript veya Diploma gibi belgeler talep edilmektedir. Başvurunun niteliğine göre gereken belgeler farklılık gösterebilmektedir.
Amerika Vize Ücretleri Amerika Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Vize ücretleri başvuru yapılan vize türüne, başvuru yapılan döneme ve seyahat süresine göre değişiklik gösterebilmektedir. Amerika Konsolosluğu tarafından ücret detayları dönemsel olarak güncellenmektedir. Amerika Vizesi konsolosluk harçları USD para birimi cinsinden kabul edilmektedir. Başvuru aşamasında ödenmesi gereken Amerika vize ücreti detaylarına doğru olarak ulaşabilmek oldukça önem arz etmektedir. Bu noktada öncelikli olarak başvuru gerçekleştirilecek olan vize türünün ve seyahat süresinin belirlenmesi fayda sağlamaktadır.
Amerika Vize Ücretleri dahilinde konsolosluk vize harcı ve başvuru işlemleri konusunda yetkilendirilmiş Amerika vize merkezi hizmet bedeli yer almaktadır. Konsolosluk vize harcı ve vize danışmanlık bedeli seyahat amacına bağlı olarak başvurulan vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Amerika vize bedeli farklılıklarından dolayı vize başvuru işlemleri öncesinde Amerika Konsolosluğu veya yetkili vize başvuru merkezleri aracılığı ile ücretlerin konfirme edilmesi gerekmektedir.
Amerika vize ücreti ödemesi başvuru aşamasından kredi kartı ile online olarak gerçekleştirilebilmektedir. Online ödeme yapmayı tercih etmeyen veya kredi kartı kullanmayan başvuru sahipleri vize ücreti ödeme işlemlerini banka aracılığı ile yapabilmektedir. Başvuru sahipleri herhangi bir Türk Ekonomi Bankası şubesi aracılığı ile Amerika Konsolosluğu hesabına vize ücreti ödemelerini yapabilmektedir. Amerika vizesi ücreti ödeme işlemenin ardından verilen dekontun başvuru aşamasında diğer gerekli evraklar arasına eklenmesi gerekmektedir.
Vize Türlerine Göre Amerika Vize Ücretleri
Amerika Konsolosluğu kararınca belirlemiş olduğu Amerika vize fiyatları güncellenebilmesi sebebiyle başvuru işlemleri öncesinde konsolosluk aracılığı ile teyit edilmelidir. Amerika vize başvurusunun konsolosluk tarafından Amerike vize reddi kararı ile sonuçlanması halinde başvuru aşamasında ödenen vize ücreti iade edilmemektedir. Güncel vize ücret detayına ulaşmak Amerika vize başvurusu işlemleri sırasında herhangi bir sorun yaşamamak adına önem arz etmektedir. Amerika Konsolosluğu tarafından son belirlenen güncel vize ücretleri aşağıda sıralandığı gibidir.
Amerika Vize Ücreti ile İlgili Önemli Hususlar
Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde yaşamak ve çalışma isteyen kişilerin kişisel özelliklerine uygun olan bir Amerika Çalışma Vizesi İşlemleri ile vize sahibi olmaları gerekmektedir. Amerika çalışma vizesi dahilinde şirket içi transferi olağanüstü yetenek, spor, sanat, din görevlisi gibi kategorilerde geçici veya sürekli çalışmaya yönelik vize türleri bulunmaktadır.
Başvuru yapılacak Amerika Çalışma Vizesi türü yapılan işe, Amerika sınırları içerisinde birlikte çalışılacak işverene veya başvuru sahibinin uyruğuna göre farklılık gösterebilmektedir. Çalışma vizesi ile ABD sınırları içerisinde ikamet etme, çalışma ve gerekli koşullara uyulması halinde süresiz oturum izni sahibi olma hakkı verilmektedir. Amerika Çalışma Vizesi İşlemleri dahilinde başvuru sahibi ailesinin de seyahat katılarak Amerika sınırları içerisinde yaşama hakkı bulunmaktadır.
Amerika ülke sınırları içerisinde daimi olarak çalışmak ve yaşamak isteyen kişilerin Amerika E1- E2 Vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Amerika E1-E2 Vizesi başvurusu gerçekleştirebilmesi için başvuru sahibinin vatandaşı olduğu ülke ile ABD arasında karşılıklı ticaret ve yatırım anlaşmaları bulunması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Amerika E1 Ticaretçi Vizesi ve Amerika E2 Yatırımcı Vizesi başvurusunda bulunabilmektedir.
Amerika Çalışma Vizesi İşlemleri - Vize Türleri
Amerika H-1B Vizesi
Belirli bir iş kolunda yüksek eğitim görmüş ve yüksek derecede uzmanlaşmış özel mesleğe sahip olan kişiler Amerika H-1B Vizesi başvurusunda bulunabilmektedir. Devletler arası araştırma geliştirme ve özel üretim projelerinde görevli olan seçkin manken ve modeller H-1B vizesine başvurabilmektedir. Amerika H-1B vizesi ABD sınırları içerisinde 3 yıl boyunca yaşama ve çalışma hakkı tanımaktadır. Vize süreli talep edilmesi doğrultusunda işveren başvurusu ile 3 yıl daha uzatılabilmektedir.
Amerika H-1B Vizesi başvurusunda bulunabilmek için başvuru sahibinin Amerika'da çalışacağı iş alanında en az lisans eğitimini tamamlamış olması şartı aranmaktadır. Bu pozisyon dahilinde çalışacak kişi Amerika eyaletlerine farklılık gösteren Amerika asgari ücret tutardan daha azına çalıştırılamamaktadır. Ayrıca yine bu pozisyon dahilinde çalışacak kişiye aynı işyerinde aynı pozisyonda çalışan diğer çalışanlardan daha az ücret ödenmesi yasal olarak mümkün değildir. H-B1 vize başvurusunun konsolosluk tarafından kabul edilmesi için öncelikle uygun diploma ve iş tecrübesi sahibi olunması gerekmektedir.
Amerika H-1B vizesi geçici süreli çalışma vizesi türleri arasında yer almaktadır ve vize başvuruları her yıl 1 Nisan tarihi itibariyle başlamaktadır. 5 gün süren vize başvuru sonucunda belirtilen şartları yerine getirmemiş olan ve eksik evrak ile yapılan başvurular reddedilmektedir. Yüksek lisans eğitimini ABD sınırları içerisinde tamamlamış olan kişiler ayrı bir çekilişe tabi tutulmaktadır. Çekiliş sonucunda Amerika H-1B Vizesi sahibi olmaya hak kazanan kişilerin vizeleri Amerika mali yıl başlangıcı olan 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmaktadır.
Amerika H-1B vize sahibi olan kişi eş ve 21 yaşından küçük evlenmemiş çocukları Amerika H4 vizesine başvurabilmektedir. Amerika H4 vizesi sahibi olan H1-B vize sahibinin eşi Amerika sınırları içerisinde yaşama hakkına sahiptir fakat herhangi bir işte çalışma hakkı bulunmamaktadır. H-1B vize sahibinin H4 vizesi sahibi çocukları Amerika sınırları içerisinde oldukları süre boyunca eğitim görebilmektedir.
Amerika H-2A Vizesi
Geçici süreli, mevsimlik veya sezonluk çalışan tarım işçileri Amerika H-2A vizesine başvurabilmektedir. Bu kategorideki vize başvuru Amerika Birleşik Devletleri ihtiyacına göre belirlenmektedir.
Amerika H-2B Vizesi
Amerika H-2B Vizesine mevsimlik veya sezonluk tarım dışı işçileri başvuru yapabilmektedir. Bu kategorideki vize başvuru Amerika Birleşik Devletleri ihtiyacına göre belirlenmektedir.
Amerika H3 Vizesi
Tıbbi veya akademik eğitimlerin haricinde yalnızca ABD sınırları içerisindeki zihinsel, duygusal veya fiziksel olarak dezavantaja sahip çocukların eğitimi için gerekli programlara katılacak ve bu alanlar dahilinde staj yapacak kişilerin Amerika H3 vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Amerika L Şirket İçi Transfer Vizesi
Uluslararası şirketlerin ABD şubelerinde çalışacak yönetici, müdür ve uzmanlar Amerika L1 vizesi sahibi olarak Amerika sınırları içerisinde çalışabilmektedir. Amerika L1 vizesi sahipleri belirlenen şartlara uymaları halinde Amerika Green Card sahibi olarak ABD sınırları içerisinde süresiz olarak yaşayabilmektedir.
Amerika L1 Vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin son 3 yıl içerisinde ABD sınırları dışındaki bir şirkette en az 1 yıl çalışmış olması gerekmektedir. Ayrıca L1 vizesine başvuracak kişilerin şirketin Türkiye şubesinde yönetici, müdür veya uzman olarak son 3 yıl içerisinde en az 1 yıl boyunca çalışmış olması gerekmektedir. Ayrıca Amerika şubesinde Türkiye şubesinde çalışılan pozisyonda çalışılacak olması şartı aranmaktadır.
Amerika sınırları içerisinde çalışılan şirketin ABD şubesini açma amacı ile seyahat edecek kişiler L1 vizesi ile 1 yıl boyunca Amerika sınırları içerisinde çalışabilmektedir. 1 yıllık vize süresinin sonunda talep edilmesi halinde ABD Göçmenlik Ofisi incelemesi sonunda uygun bulunması halinde vize süresi uzatılabilmektedir.
Yönetici ve müdür pozisyonunda olan kişiler Amerika L-1A vizesi başvurusunda bulunarak onaylanması halinde 7 yıla kadar ABD sınırları içerisinde çalışabilmektedir Uzman pozisyonunda olarak çalışacak kişiler ise Amerika L-1B vizesi ile 5 yıl boyunca Amerika'da bulunabilmektedir.
Amerika L Şirketi İçi Transfer Vizesi sahibi kişinin eş ve 21 yaşından küçük evli olmayan çocukları AmerikaL2 vizesi başvurusunda bulunabilmektedir. L2 vizesi başvurusunda bulunan aile üyelerinin vize süre uzunlukları asıl vize sahibinin vizesine bağlı olarak belirlenmektedir.
Amerika O Olağanüstü Yetenek Vizesi
Sanat, bilim, eğitim, iş dünyası ve atletizm gibi alanlar dahilde olağanüstü yetenek ve başarı sahibi olan kişiler ve hem ulusal hem de uluslararası başarıya sahip sinema - televizyon alanlarında çalışan kişiler Amerika O Olağanüstü Yetenek Vizesi için başvuruda bulunabilmektedir.
Amerika Çalışma Vizesi İşlemleri - O Vizesi Türleri
Amerika P Vizesi
Amerika Çalışma Vizesi İşlemleri dahilinde Amerika P Vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin müzik, tiyatro, sanatsal veya sportif performans için tanıtım veya koçluk yapma amacı ile seyahat edecek olması gerekmektedir.
Amerika Çalışma Vizesi İşlemleri - P Vizesi Türleri
Amerika P-1A Vizesi
Amerika P-1A vizesi atletlerin başvuruda bulunması gereken bir vize türüdür. Bireysel atletler yarışma veya etkinlik için 5 yıl süreli Amerika sınırları içerisinde kalabilmektedir. Belirtilen süre en az fazla 5 yıl daha uzatılabilmektedir.
Amerika P-1B Vizesi
Amerika P-1B vizesine bir eğlence grubunun üyesi olma şartı ile başvuru yapılabilmektedir. P-1B vizesi 1 yıl süreli olarak ABD sınırları içerisinde kalabilmektedir. Belirtilen süre en fazla 1 yıl daha uzatılabilmketedir.
Amerika P2 Vizesi
Amerika P2 vizesine Amerika sınırları içerisinde gerçekleşecek bir performans veya etkinliğe katılacak sanatçılar başvuru yapabilmektedir. Sanatçılar P2 vizesi ile ABD sınırları içerisinde 1 yıl bolunca ikamet edebilmektedir. Belirtilen süre en fazla 1 yıl daha uzatılabilmektedir.
Amerika P3 Vizesi
Amerika P vizesi sahibi ile birlikte çalışacak olan kişiler ve hizmetlileri Amerika P3 vizesine başvurabilmektedir.
Amerika P4 Vizesi
Amerika vizesi sahibinin eş ve 21 yaşından küçük evli olmayan çocukları P4 vizesine başvuru yapabilmektedir. P4 vizesi sahibi eş ve çocukların ABD sınırları içerisinde çalışma hakkı bulunmamaktadır. P vizesi sahibi kişi P4 vizesi sahibi çocukları Amerika sınırları içerisinde eğitim görebilmektedir.
Amerika Q1 Kültürel Değişim Programı Vizesi
Uluslararası Kültürel Değişim Programı dahilinde Amerika sınırları içerisine seyahat edecek kişilerin Amerika Q1 Vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Amerika Q1 Kültürel Değişim Programı Vizesi ile ABD sınırları içerisinde 15 aya kadar ikamet edilebilmektedir. Amerika sınırları içerisinde dahil olunan program süresinin bitiminden itibaren 30 gün içerisinde ABD ülkesinden çıkış yapılması gerekmektedir.
Amerika R Din Görevlisi Vizesi
Amerika sınırları içerisinde geçici süreliğine dini bir görev dahilinde çalışacak olan kişiler Amerika Çalışma Vizesi dahilinde yer alan Amerika R Vizesi başvurusunda bulunabilmektedir. Amerika R vizesi başvurusu gerçekleştirecek olan kişinin gerçek ve kar amacı gütmeyen bir dini topluluğun en az 2 yıldır üyesi olması şartı aranmaktadır. Amerika R1 vizesi ile ABD sınırları içerisinde 30 ay ikamet edilebilmektedir. Belirtilen süre en fazla 60 aya kadar uzatılabilmektedir.
Amerika R1 vizesi sahibinin eşi ve 21 yaşından küçük evli olmayan çocukları Amerika R2 vizesi başvurusunda bulunabilmektedir. R2 vizesi ABD sınırları içerisinde çalışma hakkı tanımamaktadır.
Amerika Çalışma Vizesi İşlemleri Gerekli Evrakları
Amerika sahip olduğu tarihsel geçmiş, gelişmişlik düzeyi ve eyaletleri ile öğrencilerin üniversite eğitimi için tercih ettiği ülkelerin başında yer almaktadır. Amerika ülke sınırları içerisinde yaklaşık 6500 üniversite bulunmaktadır. Lisans eğitimi kurumlarında yaklaşık 1 milyon yabancı öğrenci eğitim almaktadır. Amerika Üniversiteleri her geçen gün yabancı öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilmektedir.
Amerika Üniversiteleri sayısının oldukça fazla olması öğrencilerin tercih yaparken zorlanmalarına oldukça seçici davranmalarına neden olmaktadır. Eğitim kurumu sayısının fazlalığı her öğrencinin beklentisine göre tercih yapabilmesini sağlamaktadır.
Dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı Amerika ülkesi öğrencilere lisans eğitimleri sonrasında yüksek eğitim fırsatı da sunmaktadır. Öğrenciler iş imkanı, kariyer planlaması gibi nedenlerle eğitimleri sona erdikten sonra da Amerika sınırları içerisinde ikamet etmeyi tercih edebilmektedir.
Amerika Üniversiteleri Eğitim Sistemi
Amerika Üniversiteleri eğitim sistemi dahilinde yabancı öğrenciler çok çeşitli fırsatlardan yararlanabilmektedir. Lisans eğitimleri eyaletlere göre farklılık gösterebilmektedir. Her eyaletin üniversite eğitim sistemi için uyguladığı farklı sistem ve kurallar bütünü bulunmaktadır. ABD üniversiteleri devlet ve özel üniversiteler olmak üzere 2'ye ayrılmaktadır.
Amerika ülke sınırları içerisinde üniversite eğitim almak gelişen teknolojiden faydalanarak uluslararası firmalarla iç içe olmayı sağlamaktadır. Eğitim sistemi öğrencilerin edindikleri bilgileri uygulayabilmeleri üzerine hazırlanmıştır. Öğrenciler lisans eğitimlerinden teorik ve pratik bilgiye sahip olarak iş hayatına hazır olarak mezun olmaktadır.
Amerika Üniversiteleri eğitim sistemi büyük oranda kredili sistemle eğitim vermeye yönelik olarak hazırlanmıştır. Öğrencinin bir akademik dönem boyunca 15-20 arası kredi alması zorunluluğu bulunmaktadır. Kredi alabilmek için alınan dersin tüm ödev ve çalışmalarının başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
ABD üniversite eğitimi sistemi içerisinde 2 farklı yol ile lisans diploması alınabilmektedir. Üniversite eğitimi Türkiye'de olduğu gibi bölümlere göre değişmekle birlikte genellikle 4 yıl sürmektedir. Öğrenciler direkt olarak 4 yıllık bir üniversiteye başvuru yapabilmekte ve mezuniyetlerinin ardından diplomalarını alabilmektedir. Öğrenciler tercihen 2 yıllık Community College mezuniyetinden sonra 3. ve 4. sınıf eğitimini başka bir üniversite tamamlayarak lisans diploması sahibi olabilmektedir.
Amerika sınırları içerisinde üniversite eğitimi alan öğrenciler eğitim süreleri boyunca haftada 20 saate kadar çalışma izni alabilmektedir. Amerika üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. Türkiye'den lisans eğitimi için Amerika'ya seyahat edecek öğrenciler tercihlerini denkliğe göre yapabilmektedir.
Amerika Üniversiteleri Başvuru ve Kabul Şartları
Amerika Üniversite eğitimi başvuru ve kabul şartları üniversite ve üniversitenin bulunduğu eyalete göre değişiklik gösterebilmektedir. Başvuru aşamasında farklı prosedürler haricinde aşağıda yer alan belgeler talep edilmektedir.
En İyi Amerika Üniversiteleri
Amerika sınırları içerisinde yer alan 10 üniversiteleri dünyanın en iyi üniversiteleri listesinin ilk 20 sırasında yer almaktadır. Dünyanın en iyi 100 üniversitesi içerisinde 30'dan fazla üniversite ABD sınırları içerisinde yer almaktadır. (Parantez içerisindeki sayılar dünya sıralamasında yerlerine göre yazılmıştır.
Amerika Üniversite Eğitimi Ücretleri
Amerika Üniversitelerine ait ücretler üniversite, eyalet ve lisans programlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Üniversite ücretleri lisans bölümüne, ders saatine ve başvuru şartlarına göre değişebilmektedir. Üniversitelerin bulunduğu konum ve başvuru sıralamasındaki yerleri de ücretlerin farklılık göstermesindeki temel nedenler arasında yer almaktadır. Devlet üniversiteleri ve özel üniversiteler arasındaki ücret farklı oldukça fazladır. ABD sınırları içerisinde 6500 civarı üniversite olması nedeniyle eğitim ücret yelpazesi oldukça geniştir.
Amerika'da üniversite eğitimi için belirlenen ücretler genel olarak 7.000 USD - 60.000 USD arasında değişebilmektedir.
Amerika Üniversiteleri Başvuru Tarihleri
Amerika Üniversite eğitim sistemi içerisinde güz ve bahar olmak üzere iki eğitim dönemi bulunmaktadır. Bazı üniversiteler kontenjanlarına göre yaz okulu açabilmektedir.
Amerika sınırları içerisinde hangi dönem eğitim alınması talep ediliyorsa o dönemden 1 yıl önce başvuruda bulunmak oldukça fayda sağlamaktadır. Güz dönemine denk gelen Eylül ayı içerisinde eğitime başlanmasının talep edilmesi halinde ocak ve şubat ayları arasında başvuru işlemlerinin tamamlanmış olması oldukça önem arz etmektedir. Başvuru ve kontrol işlemleri sonrasında başvuru sahibine dönülmesi 2-3 ayı bulabilmektedir. Bu nedenle başvuru işlemlerinin erken yapılması talep ve evrakların değerlendirilmesi sürecinde kolaylık sağlamaktadır.
Amerika Öğrenci Vizesi
Amerika sınırları içerisinde yer alan üniversitelerden birinde lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin Amerika Öğrenci Vizesi sahibi olması gerekmektedir. Üniversite eğitimi için Amerika F1 Öğrenci Vizesi sahibi olma zorunluluğu bulunmaktadır.
Amerika Öğrenci Vizesi başvuru aşamasında talep edilen evrakların eksiksiz olarak ibraz edilmesi oldukça önem arz etmektedir. Amerika vizesi başvuru değerlendirme aşamasında eksik evrak teslim etmek başvuru sahibinden ek evrak talep edilmesine veya başvurunun olumsuz olarak sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Amerika Öğrenci Vizesi başvuruları ortalama 3-4 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
Amerika Öğrenci Vizesi Gerekli Evrakları
Beyaz Gelecek Danışmanlık Ltd.Sti. olarak ; Yurtdışı Eğitimin ciddiyetini kavrayabilmiş örnek ve müşterinin ilk tercih ettiği danışmanlık firması olarak deneyimli , hızlı , kaliteli , dürüst ve başarıyı kalıcı kılmak hedefinde hizmet anlayışını kendine prensip edinmistir.
Beyaz Gelecek yurtdışında eğitim konusunda danışmanlık hizmeti veren kuruluştur. Uzman deneyimli personeli ile ilk basamak olan ;
Ülke ve okul seçiminde , yurtdışı üniversite lisans - yüksek lisans okumak isteyenlere,
Sınavsız universite giriş imkanı,
Çalışma – oturma izni ve vatandaş olma durumu,
Eğitim sürecinin sonuna kadar her zaman en iyi fırsatları ve olanakları sunmak için çalışmaktadır.
Adalet Mah. Manas Bulv. No:39 Folkart Towers B Kule Kat:32/3201.
İzmir / Türkiye
P.Tesi - Cuma : 10:00 - 17:00
C.Tesi : 9:00 - 14:00
Добро пожаловать на уникальный портал