image
Bizi Arayın
0 232 335 13 72
Teklif Almak İçin Hemen Tıklayın TEKLİF AL

SIK SORULAN SORULAR

30 ülkede 271+ ‘den fazla seçkin eğitim kurumunun resmi temsilciliğini yapan ve farklı yurtdışı eğitim seçenekleri sunan Beyaz Gelecek Danismanlik da ihtiyaç ve beklentilerinize uygun bir yurtdışı eğitim programı mutlaka vardır.
Beyaz Gelecek Danısmanlık, başvurduğunuz yurtdışı eğitim programında sizin için gereken tüm işlemleri eksiksiz ve hatasız yapar. Beyaz Gelecek Danısmanlık yurtdışı eğitim danışmanlık hizmetlerinden dolayı asla ücret talep etmez.
Yurtdışında her eğitim programı için belirlenmiş bir minimum yaş sınırı vardır. Ancak 7’den 77’ye herkes için bir eğitim programı sunulmaktadır.
Bu konuda kesin bir tanım yapmak imkânsızdır. İngilizcenin anadil olarak konuşulduğu ülkelerden herhangi birinde eğitim almak uygundur, bu konuda hangi ülkeyi tercih edeceğiniz kişisel istek ve zevklerinize kalmış. Dil öğrenirken beraberinde hangi ülkede daha iyi zaman geçireceğinizi düşünüyorsanız seçiminiz de ona göre yapılmalıdır.
Mevcut dil bilginiz ve hedeflediğiniz dil seviyesine göre karar vermenizi öneririz. Bu konuda mutlaka bir seviye tespit sınavı yapmanızı ve en azından bir uzman tavsiyesine göre eğitim programınızı planlamanızda fayda var.
Yurt dışı dil okul kaydınızın zamanında yapılması, pasaport ve vize işlemleri, konaklama ve diğer işlemlerin zamanında ve hatasız yapılabilmesi için en az 6 – 12 hafta önceden işlemlere başlamanızı tavsiye ederiz. Erken başvuru her zaman sizin lehinize sonuçlanacaktır.
Ortalama bir dil okulu 10- 14 kişiliktir. Bazı durumlarda sınıflar 16 kişiye kadar çıkabilmektedir
Yurtdışı eğitim programlarına katılan her öğrenci , öğrenim süresi ve gelinen dil seviyesine göre bir eğitim sertifikası almaktadırlar.
Yurtdışı eğitim programlarına katılmayı planlayan herkesin ilk aklına gelen sorulardan biri şüphesiz budur. Asla hiç bir eğitim kurumu size vize garantisinde bulunamaz. Yurtdışı eğitim danışmanları ile yapacağınız görüşme sonucunda vizeyi rahatlıkla alabilecek durumda olanlar , vizeyi belirli koşulları yerine getirerek alabilecekler veya vizeyi kesinlikle alamayacak durumda olanlar şeklinde bir sınıflandırma yapabiliriz. Vize almanız tamamen vize koşullarını yerine getirip getiremeyeceğinizle ilgili teknik bir konudur.
Yurtdışında eğitiminiz boyunca ortaya çıkacak tüm masraflarınızı ( eğitim giderleri, konaklama, uçak bileti, cep harçlığı .vs ) karşılayacak bir kaynağa sahip olmanız gerekir. Ve bu kaynak ülkeden ülkeye hatta o ülkede ki şehirden şehre göre değişmektedir. Eğitim danışmanları ile yapacağınız görüşmelerde bu durum seçeceğiniz eğitim, eğitimin süresi, ilgili ülkede ki kalış süresi vb durumlara göre size bildirecektir.
Ülkelerin konsolosluk vize yetkilileri, ülkelerine eğitim için gittiğinize, eğitiminiz boyunca ülkesinin yasalarına, kurallarına uyacağınıza, ülkesinde ki sosyal yaşantıya ayak uyduracağınıza, eğitiminiz sonunda ülkenize geri döneceğiniz konusunda herhangi bir endişe yaşamamalıdır.
Okul ödemeleri aksi belirtilmedikçe vizenizi aldıktan sonra yapılmaktadır. Ancak bazı ülkelerin vize koşulları gereği vize aşamasından önce okul ödemenizi yapmanız sizden istenmektedir. Bazı yurtdışı dil okulları da vize almadan önce ödemenizi yapmanızı isteyebilmektedir.
Vizenizi aldıktan sonra konaklama ücretini haftalık veya aylık olarak ödeyebilirsiniz. Vize sonrası konaklama organizasyon ücretini de ödemelisiniz.
Yurt dışı eğitim programlarımızdan birine kayıt yaptırdığınız takdir de sizlerin isteğine uygun olarak bir yurtdışı uçak bileti rezervasyonu sizin adınıza tarafımızdan anlaşmalı Turizm şirketlerine yaptırılmaktadır.
Sadece Avustralya ve İrlanda’da full-time öğrencilere yasal çalışma izni verilmektedir. Avustralya ve İrlanda’da çalışma iznine sahip olmak için haftada en az 20 saat ders alacak şekilde kayıt yapılması ve öğrenci vizesine başvurulması gerekir. Öğrencilere Avustralya ve Kanada’da yasal çalışma izni haftada 20 saattir.
Türkiye’de lise mezunlarının 2 yıl, Meslek yüksek okulu mezunlarının veya lisans (4 yıllık) programlarını yarıda bırakanların 1 yıllık askerlik tecil hakkı bulunmaktadır. Bu haktan yararlanabilmek için 29 yaşını doldurmamış olmamak gerekmektedir. Türkiye de lisans mezunlarının mezuniyetten sonra 2 yıl, yüksek lisans mezunlarının ise mezuniyetten sonra 1 yıl askerlik tecil hakkı bulunmaktadır. (35 yaşını doldurmamış olmak kaydı ile). Yurt dışı yükseköğretim kurumu mezunlarına, denklik işlemleri için ayrıca denklik başvuru tarihinden itibaren 1 yıl sevk tehiri hakkı verilir. Lisans seviyesinde denkliği tanınanlara talepleri halinde, denklik onay tarihinden itibaren ayrıca 2 yıl daha sevk tehiri hakkı verilir. Bu iki sevk tehirinin toplam süresi, mezuniyet tarihinden itibaren 3 yıl sınırını geçemez. Yüksek lisans seviyesinde denkliği tanınanlara talepleri halinde ise, denklik onay tarihinden itibaren ayrıca 1 yıl daha sevk tehiri hakkı verilir. Bu iki sevk tehirinin toplam süresi, mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl sınırını geçemez. Yurt içi veya yurtdışı Lisans programlarında eğitim alan öğrenciler 29 yaş sınırına kadar askerliklerini erteleyebilirler. Yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrenciler ise askerliklerini 35 yaşına kadar tecil edebilirler. Yurt dışındaki öğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin, her yıl bulundukları bölgedeki eğitim müşavirliği/ataşeliği veya konsolosluğa ilk seferinde derhal, takip eden yıllarda en geç o yılın 31 Ekim tarihine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. (açık öğretim programlarında ayrıca, aynı sınıfta iki yıl üst üste kalmama şartı bulunmaktadır). Bitirdiği eğitim-öğretim kurumunun dengi veya daha aşağı seviyedeki (2 yıl süreli meslek yüksek okulunu bitirip tekrar 2 yıl süreli bir başka meslek yüksek okulunda/4 yıl süreli bir fakülteyi bitirip, tekrar 4 yıl süreli bir başka fakülte veya 2-3 yıl süreli bir yüksek öğrenim kurumunda okuyanlar) bir okulda okuyanların öğrencilikleri nedeniyle askerlikleri ertelenmemektedir.
İngiltere; İngiltere vize başvurusunun neticelenme süresi 5-15 iş günü arasında değişmektedir, gerçek vize alma süreleri konsolosluğun web sitesinden takip edilebilmektedir; http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/processingtimes Amerika; Amerika vize başvurusunun neticelenme süresi genellikle 2-3 iş günü sürmektedir, ancak Amerikan konsolosluğundan vize başvurusu için randevu verilen tarihler yoğun dönemlerde 30-40 gün sonrasına olabilmektedir. 0212 340 44 44 nolu telefonu arayarak en alınabilecek vize randevu tarihi öğrenilebilir, Avustralya; Avustralya vize başvurusunun neticelenme süresi dil kursu vizeleri için 2-12 hafta arasında, lisans ve yüksek lisans programlarının vizeleri ise 2-3 hafta sürmektedir. Kanada; Kanada vize başvurusunun neticelenme süresi 3 – 20 hafta arasında sürebilmektedir.
Vize başvurusunun nasıl sonuçlanacağını önceden kesin olarak bilmek mümkün değildir, danışmanlarımız size ülkelerin farklı olan vize başvurusu ile ilgili beklentilerini aktarıp, beklentilerini karşılamadığınız ülkeler ve vizeler konusunda sizi uyarırlar, (Avustralya dil kursu vizesi için son 3 aydır banka da para gösterme şart ya da İngiltere GSV vizesi için İngilizce yeterlilik şartı vs.)
Ne kadar süre dil eğitimi alacağınız aslında mevcut İngilizce seviyenizi ve hedeflediğiniz İngilizce seviyesine bağlıdır. İngilizce seviyenizi ölçmek için ofislerimizde ücretsiz seviye tespit sınavlarına katılabilirsiniz. İngilizce de bulunan geleneksel 6 kuru tamamlamak için ortalama kur başına 6 hafta gerekmektedir. Kur atlama süreleri ilk ve son kurlar için daha uzun iken orta seviyedeki (intermediate – pre ve upper dahil) kurlar için daha kısa olmaktadır.
Herhangi bir ülke bütün özellikleri bakımından diğerlerinden daha iyi olmadığı için ülkelerin maliyet, mesafe, vize şartları, çalışma izinleri, iklim şartları gibi özeliklerine bakarak bir danışman aracılığı ile karar vermenizde fayda vardır. Burada önemli olan sizin beklentilerinize uygun ülkenin seçilmesidir. İngilizce konuşulan Ülkeler arasında ilgili özellikleri bakımından önce çıkanlar şöyle sıralanabilir, mesafe; İngiltere ve Malta, iklim şartları; Malta, Avustralya, Amerika, Yeni Zellanda, Refah seviyesi; Amerika, Kanada, Avustralya, çalışma izni ve sosyal hayat; Avustralya ve Kanada,
Dil okulları ile ilgili skala hem okul sayısı hem de maliyetler açısından son derece geniştir. Dil okulları ile ilgili detaylı bilgi için, ve maliyetler için, Dil okulu seçerken, program içeriği ve yoğunluğu, konaklama imkanları, şehir, sosyal imkanlar, yaş ortalaması en önemli ölçülerdir.
Önemli olan kişinin mevcut, not ortalaması ve skorları ile mümkün olan en iyi üniversiteye gidebilmesidir.En iyiliğin ölçüsü ise okulun sıralamadaki yeri program içeriği ve üniversitenin bulunduğu şehir ve maliyetleridir. Bu bağlamda birden fazla üniversiteye başvurup kabul edenler arasında tercih yapmak en uygun yöntemdir.
Türkiye’den alınan burslar için TÜBİTAK, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk eğitim Vakfı gibi burs veren kurumların web sitelerinden burs şartları araştırılabilir. Üniversite bursları açısından en zengin ülke Amerika’dır ve burs alabilmek yüksek not ortalaması ve sınav skorlarınıza (GRE, GMAT, SAT, ACT vs) bağlıdır.
Eğitim alınacak ülkeler ile ilgili ciddi farklar bulunmaktadır, özet olarak sosyal hayatı rahat olan bir ülke tercih ediyorsanız, göçmen ülkeleri olan Avustralya, Yeni Zellanda ve Kanada, eğer asıl amacınız tatil yapmak ise Malta, iklimin yumuşak ve sıcak olası önemli ise Avustralya ve Amerika nın güney eyaletleri, çalışma izni önemli ise Avustralya, master programınızı 1 yıl da tamamlamak istiyorsanız İngiltere, prestijli bir ülke için Amerika ve İngiltere, üniversite eğitimlerinin ücretsiz oluğu bir ülke için Almanya ve Avusturya, ekonomik bir ülke için ise Ukrayna ve Belarus sizin için daha uygun olacaktır. Bu ölçüler detaylandırılıp çeşitlendirilebilir ve bu konuda uzman yardımı almanız bütün kariyerinizi yönlendirecektir.
Ülkeler arasında vize için önemsenen parametreler asında farklar olduğu açıktır, bir ülkeden vize alamamış bir öğrenci adayı bir başka ülkeden rahatlıkla vize alabilmektedir. Ülkelerin kendi içlerinde de farklı vize türleri bulunmakta ve farklı parametreler için değerlendirme yapmaktadır. Sonuç olarak herhangi bir öğrenci için daha kolay vize alabileceği ülkeler tanımlanabilir ancak bu herkes için genel geçer olamayacağından, yukarıdaki soruya herkes için geçerli bir cevap verilemez. Vizeler bölümünden ülkelerin vizeleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
ATLAS yurt dışındaki okulların Türkiye temsilciliğini yapmaktadır ancak İngiltere, Ukrayna, Polonya ve Azerbaycan'da kendisine ait ofisleri bulunmakta ve bu ofisler de Türk görevliler çalışmaktadır.
6 aylık bir dil eğitim ücreti İngiltere içinde bile 800 GBP ile 11000 GBP arasında yani 10 kattan fazla değişmekle beraber ülkeler arasında da maliyet farkları bulunmaktadır. Fiyat listesi bölümünden okulların eğitim ücretlerini mukayese edebilir ve düşündüğünüz süre için toplam gerekli bütçenizi çıkartabilirsiniz,
Öğrenim görmek istediğiniz okul ve programın YÖK denkliği olup olmadığını ün web sitesinde bulunan formu; http://www.yok.gov.tr/content/view/546/194/lang,tr/ doldurarak öğrenebilirsiniz. Eğer yurt dışında bir programı bitirdiyseniz ve denklik başvuru yapmak istiyorsanız lisans programları için; http://www.yok.gov.tr/content/view/389/196/ yüksek lisans programları için; http://www.yok.gov.tr/content/view/390/197/linklerinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Denkil başvurusu şahsen veya posta ile yapılabilmekte ve 3 ay sürmektedir.
Amerika; Sadece eğitim alınan okulun kampüsünün içerisinde ve haftada 20 saat ile sınırlı bir çalışma izni bulunmaktadır. İngiltere; Devlet üniversitelerinde akademik bir programa katılan öğrencilere haftada 20 saat ile sınırlı bir çalışma izni bulunmaktadır. Avustralya; bütün öğrencilere eğitim süresince haftada 20 saat ile sınırlı tatil dönemlerinde ise sınırsız bir çalışma izni bulunmaktadır. Kanada; sadece http://www.cic.gc.ca/english/study/institutions/participants.asp linkinde bulunan okullarda eğitim alan öğrenciler eğitim sırasında kampüs dışında çalışabilirler, kampüs içerisinde çalışma izni ayrıca bulunmaktadır Malta; Öğrencilerin çalışma izni bulunmamaktadır Almanya; eyaletten eyalete farklılık gösteren çalışma izinleri bulunmaktadır
Bütün ülkeler için eğer bir işveren sizin sponsorunuz ise çalışma ve oturma iznini başvuru yapabilirsiniz ancak aşağıdaki durumlar da işveren sponsorluğuna ihtiyaç yoktur; Amerika; en az bir yıl süren akademik bir eğitimden sonra 12 ile 29 ay arasında değişen çalışma izni alınabilir İngiltere; Akademik eğitimden sonra 2 yıl çalışma izni alınabilir Avustralya; En az 2 yıl süren akademik (belli bölümler ile sınırlı) bir eğitimden sonra 18 ay çalışma izni alınabilir, ayrıca göçmenlik programı vardır Kanada; Akademik bir eğitimden sonra eğitim süresini ve 3 yılı geçemeyecek bir süre kadar çalışma izni alınabilir, ayrıca göçmenlik programı vardır
Eş ve çocuklar öğrencinin beraberinde seyahat edilebilir, bunun için ülkelere göre değişen özel şartlar bulunmaktadır.
Bütün ülkeler hem vize evraklarının toparlanması hem de vize formlarının doldurulması onda yardımcı oluyor ayrıca Kanada ve Avustralya öğrencinin bizzat vize görüşmesine veya başvurusuna gitme zorunda olmadığı ülkeler için de başvuruları da yapmaktadır.
Aile yanı, yurt, öğrenci evi ve kampüs konaklama seçenekleri ile ilgili olarak konaklama linkinden bilgi alabilirsiniz.
Amerika’ya seyahat ediyorsanız İngiltere üzerinden yapılan uçuşlarda eğer dönüş tarihiniz 6 aydan uzun sürecek ise transit dönüşünüz için İngiltere transit vizesin almanız gerekir.
F1 vizeleri genellikle 5 yıllık verilmektedir ancak I20 formunuzun üzerindeki SEVIS numarası ile vizenizdeki SEVIS numarası birbirini tuttuğu sürece vizenizi kullanabilirsiniz. SEVIS numaranız ABD dışında 5 aydan fazla kalmanız durumunda iptal olur. Ayrıca ABD de bir programınız bittiğinde 30 gün içerisinde yeni okulunuza I20 transfer (aynı SEVIS no ile) yapmalısınız ve 6, gün içerisinde de yeni okulunuza başlamalısınız. Eğer yeni bir programa katılmayacaksanız ABD de en fazla 60 gün kalabilirsiniz.
Haftada 18 saat ten az ve toplam 3 aydan kısa bir programa katılıyorsanız B1/B2 vizeniz ile eğitim alabilirsiniz.
Amerika’da vizenizi değil I20 formunuzu uzatmanız gerekir ve vize süreniz ne kadar olursa olsun I20 formunuz olduğu sürece eğitim alabilirsiniz. İngiltere de Student Visitor visa ile bulunuyorsanız vizenizi uzatamazsınız, Tier4 General Student Visa ile bulunuyorsanız uzatabilirsiniz, bu konu da Londra ofisimizden bilgi alabilirsiniz. Avustralya öğrenci vizeniz de “no further stay” ibaresi veya kodu yok ise öğrenci vizenizi uzatabilirsiniz Kanada da öğrenci vizesi ile bulunuyorsanız vizenizi uzatabilir, turist vizesi ile bulunuyorsanız uzatamazsanız
Hem okulların hem de yurt dışı ofislerimizin hava alanı transfer servisleri bulunmaktadır, danışmanınızdan istemeniz durumunda size hava alanı transfer servisi ayarlayacak ve konaklayacağınız yere aksi transferi ile ulaşmanızı teyit eden yazıyı size verecektir.
Hava alanı karşılama teyit yazınızda acil durumlarda irtibat kurulacak telefon numarası bulunmaktadır ancak bu numarayı aramadan önce havaalanında bulunan danışma bürosuna giderseniz sizin için taksi görevlisini anons edeceklerdir. Eğer hava lanı transfer servisiniz ayarlanmış ise kesinlikle hava alanını terk etmeyin.
http://epasaport.gov.tr/ sitesinde randevu aldıktan sonra nüfus cüzdanının aslı (TC Kimlik numaralı), - Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet beyaz fonlu biyometrik vesikalı fotoğraf (yurt dışı başvurular için 1 adet yeterlidir), Varsa daha önceden alınmış pasaportlar ve Pasaport cüzdan bedelinin ve harçın (tutarlar için aynı siteden bilgi alabilirsiniz) yatırıldığına dair dekont ile randevu tarihinde vize başvuru yapılabilir.
Pasaportunuz TC büyükelçilik ve konsolosluklarında uzatabilirsiniz.
TOEFL veya IELTS gibi İngilizce yeterlilik sınavlarından alacağınız puanlar üniversite kabul şartlarından en önemlisi olan İngilizce yeterlilik şartını yerine getirmenize yardımcı olur. Üniversitelerin hepsinin istediği sınav sonucu farklı olsa da TOEFL için 61-85 ve IELTS için 5,0- 7,5 arası skorlar üniversitelere yerleşmeniz için yeterli olabilmektedir.
Kanada'da Co-Op bulunan bölümler en çok tercih edilen bölümlerdir. Co-Op eğitiminizin bir döneminde ücretli / ücretsiz staj imkanına verilen isimdir. Birçoğunda öğrenciler gelir elde edebilmektedir. En büyük faydası öğrencilerin mezun olduktan sonra Co-Op sisteminde çalıştıkları yerde işlerine devam edebilme olanağıdır. Birçok öğrenci şirketlerin müsaitlik durumuna göre Co-Op yaptıkları yerde iş hayatına devam edebilmektedir. Okul kaydından sonra bana yardımcı olmaya devam edecek misiniz? Öğrencilerimiz yapmış oldukları başvuru ile Türkiye'ye kesin dönüş yapacakları tarihe kadar ücretsiz danışmanlık hizmeti almaya devam etmektedir. Eğitimine devam eden tüm öğrencilere hizmetimiz kesintisiz devam etmektedir.
Referans mektubu okullara başvururken niyet mektubu ile beraber eklenmesi durumunda kabul alma ihtimalini artıracak bir belgedir. Çoğunlukla 2 adet istenir. Eğer direkt olarak kendi ülkenizden başvuru yapıyorsanız son mezun olduğunuz kurumdan 2 profesörünüzün/ öğretmenizin yazması etkili olacaktır. Referans mektubunu yazan bireyin iletişim bilgilerinin mektupta bulunması zorunludur.
Yurtdışında üniversite eğitimi almak için başlıca üç sebep şunlardır: • Türkiye'de sınav stresi yaşamadan, lise not ortalamanıza göre yurt dışında bir çok üniversiteden kabul alabilirsiniz. • Türkiye'de ortalama bir özel üniversiteyle aynı fiyata yurt dışında iyi bir üniversitede eğitim alabilirsiniz. • Yurt dışındaki bir üniversiteden alacağınız diploma ve yabancı dil yeterliliği sayesinde Türkiye'de veya yurt dışında en iyi firmalarda iş bulabilirsiniz.
Öncelikle seçim yaparken, gideceğiniz ülkenin iklimini, şehirlerini, kültürel yapısını ve üniversitelerini iyi araştırmanız gerekir. Hangi kriterler sizin için önemliyse bunları iyi değerlendirip ona göre bir tercih yapmak daha doğru olur. Yurtdışında hangi bölümü okumalıyım? Türkiye'ye kıyasla yurt dışındaki üniversitelerde çok sayıda seçim yapabileceğiniz bölüm bulunur. Birçok araştırma konusunun alt dalları bulunur ve bu alt dallar 2,3 ve 4 yıllık bölümler olarak okunabilir. Bölüm seçimi yapmadan önce alacağınız derslerin içeriklerini iyi incelemek gerekir.
Yurt dışında lisans eğitimleri seçeceğiniz ülke ve bölüme göre 3 veya 4 yıl sürmektedir. Yurtdışında üniversite fiyatları ne kadar? Tercih ettiğiniz ülkeye ve okula göre üniversite ücretleri değişkenlik gösterir. Örneğin; Amerika'da üniversite eğitimi yıllık 9.500 USD'den, İrlanda'da yıllık 9.000 Euro'dan, İngiltere'de yıllık 10.000 GBP'den ve Kanada'da ise yıllık 16.000 CAD'den başlamaktadır.
Yurt dışında yalnızca yıllık harç ücreti vererek ücretsiz üniversite okuyabileceğiniz ülkeler kısıtlıdır. Bu ülkelerden bazıları; Finlandiya, Norveç, Almanya, Avusturya ve Fransa'dır.
Okulların kendine ait aile yanı veya yurt konaklaması seçenekleri bulunur. Bunlar haricinde öğrencilerin büyük bir çoğunlu oda ve ev kiralama seçeneklerini de tercih etmektedir.
Yurt dışında okurken yasal olarak çalışabileceğiniz ülkeler bulunur. Örneğin; İrlanda, Kanada ve İngiltere'de lisans ve yüksek lisans öğrencileri eğitim alırken yarı zamanlı çalışma iznine sahiptir.
Yurt dışındaki ülkelerde Türkiye'deki gibi bir üniversite sınavı sistemi bulunmadığı için başvuru yapmak için son ana kadar beklememek gerekir. Kontenjanlar başvuru sırası ve yoğunluğuna göre erken zamanda dolabilmektedir. Her okulun güz, bahar, yaz ve kış dönemleri için belirlenen son başvuru tarihleri bulunur. Eğitim almayı düşündüğünüz programın son başvuru tarihine en erken bir yil, en geç üç ay kala başvurularınızı tamamlamanız gerekir.
Başvuru süreci için genel olarak şu belgeler gerekmektedir: • Transkript • Lise Diploması • İngilizce yeterlilik belgesi (TOEFL veya IELTS) • Niyet mektubu • Referans mektubu Başvuru sırasında yabancı dil bilmek zorunda mıyım? Yabancı dil bilmeden de başvuru yapılabilir ve şartlı kabulünüz çıkartılabilir. Bazı okulların kendi hazırlık eğitimleri bulunur. Bu eğitimleri tamamlayıp derslerinize başlayabilirsiniz.
Evet başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaparken bu sınavlara henüz girmediğinizi ancak yakın bir tarihte gireceğinizi taahhüt ederek şartlı kabul alabilirsiniz. Sınav sonucunuzu alıp İngilizce yeterliliğinizi kanıtladıktan sonra okuldan kesin kabulünüz tarafınıza iletilir.
Başvuru, kabul ve kayıt işlemlerinin tamamı online olarak yapılmaktadır.
Kabul mektubunuzu aldıktan sonra eğitim tarihiniz yaklaşınca gideceğiniz ülkenin vizesine başvuru yapmanız gerekir. Vizeye girmeden önce eğitim ücretinizin bir kısmını okula ödemeniz gerekebilir.
Yurtdışındaki ülkelerde Türkiye'deki gibi bir üniversite sınavı sistemi bulunmadığı için başvuru yapmak için son ana kadar beklememek gerekir. Kontenjanlar başvuru sırası ve yoğunluğuna göre erken zamanda dolabilmektedir. Her okulun güz, bahar, yaz ve kış dönemleri için belirlenen son başvuru tarihleri bulunur. Eğitim almayı düşündüğünüz programın son başvuru tarihine en erken bir yil, en geç üç ay kala başvurularınızı tamamlamanız gerekir.
Yabancı dil bilmeden de başvuru yapılabilir ve şartlı kabulünüz çıkartılabilir. Bazı okulların kendi hazırlık eğitimleri bulunur. Bu eğitimleri tamamlayıp derslerinize başlayabilirsiniz. TOEFL veya IELTS gibi uluslararası bir sertifikam yok ancak İngilizce seviyem yurtdışında üniversite
Evet, gideceğiniz ülkenin öğrenci vizesine başvurmanız gerekiyor.
Hiçbir vize başvurusundan önce kesinlikle vize alırsınız veya kesinlikle vize çıkmaz demek kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir. Vize başarı oranınızın artması için bütün vize gereklilikleri yerine getirmek, eksiksiz ve doğru belgelerle başvuru yapmak önemlidir.
Öncelikle seçim yaparken, gideceğiniz ülkenin iklimini, şehirlerini, kültürel yapısını, eğitim kurumlarını detaylıca araştırmanız gerekir. Hangi kriterler sizin için önemliyse bunları iyi değerlendirip ona göre bir tercih yapmak daha doğru olur.
Yurtdışında eğitim almak için herhangi bir yaş sınırı yoktur.
Yurt dışında birçok ülkede üniversite ücretleri birim fiyat bazında birbirine benzer olsa da kur farkı sebebiyle TL bazında farklılık gösterir. Almanya, Avusturya veya Norveç gibi ücretsiz üniversite eğitim alabileceğiniz ülkeler haricinde, Amerika'da yıllık ortalama 9.500-50.000 USD, İngiltere'de 10.000-32.000 GBP, irlanda'da 9.500-28.000 Euro ve Kanada'da 15.800- 50.000 CAD olarak üniversite ücretleri değişkenlik gösterir.
Çoğunlukla, yurt dışında üniversite eğitimi 3 veya 4 yıl sürer. Ülke bazında farklılık görülürken okul özelinde de süre farklılıkları olabilir. Örnek vermek gerekirse, Amerika ve Kanada'da üniversitelerin çoğu 4 yıl sürerken, İngiltere'de ise genellikle 3 yıl sürmektedir.
Finlandiya, Avusturya, Almanya, Norveç, Danimarka gibi ülkelerde ücretsiz üniversite eğitimi alınabilir.
Yurt dışında bir üniversitede eğitim almak için, iyi düzeyde lise not ortalaması ve yeterli seviyede yabancı dil bilgisine sahip olmak gerekir. Yurtdışında üniversite okumak için hangi sınavlar gerekli? IELTS, TOEFL veya Duolingo gibi İngilizce yeterlilik sınavlarının yanında, bazı bölüm/ üniversiteler SAT ve ACT gibi sınavlara da girmenizi ister. Detaylı bilgi için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Yurt dışında üniversite eğitimi almak için sınav şartı bulunmaz. İyi düzeyde lise not ortalaması ve İngilizce yeterlilik şartını yerine getirmek gerekmektedir
Hayır, yurt dışında üniversite eğitimi almak için YKS sınavına girmek zorunlu değil. İyi seviyede lise not ortalaması ve İngilizce yeterliliğe sahip tüm adaylar yurt dışında YKS sınav sonucu gözetilmeden üniversite eğitimi alabilir. Almanya bu konuda istisna dışında sayılabilir, Almanya'da üniversite eğitimi almak isteyen adaylar YKS sınavına girmiş, tercih yapmış ve Almanya'da okumak istediği bölüme Türkiye'de herhangi bir üniversitede yerleşmiş olması gerekmektedir.
Yurt dışında üniversite eğitimi alabilmek için 100 üzerinden minimum 60 lise not ortalamasına sahip olmak gerekir. Daha düşük not ortalamasına sahip adayların kabul alabileceği üniversiteler limitlidir, bu konu hakkında danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Öncelikle eğitim alınmak istenen üniversite türüne karar verilmeli (eyalet üniversitesi, devlet üniversitesi, özel üniversite vs) ardından gerekli sınav ve hazırlıklara karar verilmelidir.
En erken başvurulması gereken ülkeler arasındadır. Diploma türüne göre değişkenlik gösterir ve başvurulan okul türüne göre aktiviteler (lise sürecinde yapılan) istenilebilir. İngilizce yeterlilik ve diploma notu en önemli kriterler arasındadır.
Kanada'da yıllık ortalama üniversite ücretleri 15.000-50.000 CAD arası değişir.
302 Found

302

Found

The document has been temporarily moved.